Enxerinola’t Cívic amb la XECC!!

El darrer dissabte 20 d’Abril el CAU, com a membre de la XECC (Xarxa d’Esplais i Cau de Cerdanyola), va participar juntament amb d’altres col·lectius i persones del poble en una activitat una mica diferent a les que estem acostumats, UNA FESTA PER LA CONVIVÈNCIA!

L’ajuntament de Cerdanyola, utilitzant models d’ajuntaments dels voltants, volia aprovar una nova Ordenança de Civisme, amb la intenció de renovar l’anterior Ordenança que data de l’any 1995.

Després d’un incident (relacionat clarament amb la ordenança) que va afectar de forma directa a un monitor de l’esplai Clupi, vam decidir implicar-nos en un moviment que s’havia gestat en contra l’Ordenança. Primer, com a habitants d’aquesta ciutat i segon, com a entitat de lleure.

Ens vam reunir en diverses ocasions amb membres i tècnics de l’ajuntament. En primera instància la nostra intenció va ser treballar aquells articles que  ens afectaven de forma directa, però era un procés que necessitava temps i, tal com ens van dir, no n’hi havia.

De manera que com a XEEC, vam decidir ser un òrgan de pressió més en contra d’una Ordenança que crèiem que per una banda no s’havia dut a terme amb la participació necessària en un procés com aquest, i d’altre banda que contradiu de forma bàsica la manera en que creiem que hem d’educar els nostres infants i joves per la transformació real de la nostre societat.

Sabies això sobre l’Ordenança cívica de Cerdanyola?: 

De tot això va sorgir la proposta de participar de forma activa en una festa cívica, fent el que millor sabem fer: Un enxerinola’t Cívic !!

Dividint un total d’uns 150 infants en diversos grups per edats, van anar passant pels diferents racons de la plaça on van dur a terme activitats, que haurien estat prohibides si l’Ordenança hagués entrat en vigor!

Vam finalitzar la Jornada amb una xocolatada i amb la motivació de participar en un procés en que hem aconseguit canviar una cosa que no ens agradava!

Si es vol, es pot!!  🙂

Com sempre, us deixem un petit recull fotogràfic i també un vídeo: 

civia1 civica 4 civica DSCF2864 civica 5 DSCF2872 DSCF2841 civica3 DSCF2895

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s